Coincidint amb el Dia Mundial de la Lluita contra el càncer de mama, Dexeus Dona i Women’secret han decidit llançar la campanya en format pòdcast “VOLVER. Hay sexo después del cáncer”. El seu objectiu és donar visibilitat i aportar solucions als problemes de sexualitat que afecten moltes dones que han superat un càncer. Alguns es deuen a la malaltia i altres al seu tractament, però en conjunt es calcula que més d’un 60% els pateixen.

Hi ha canvis físics visibles –que afecten la pròpia imatge, l’autoestima i el sentit del tacte–-, altres fisiològics i hormonals, com el descens o absència de la libido, la falta de lubricació, la sequedat i l’atròfia vaginal, el dolor durant les relacions sexuals o els desordres en l’orgasme.

La campanya d’enguany compta amb la col·laboració de la reconeguda escriptora Megan Maxwell. La novel·lista ha elaborat tres relats de ficció, basats en les experiències reals de diverses pacients de Dexeus Dona, amb la finalitat de donar a conèixer de forma novel·lada alguns dels problemes relacionats amb la sexualitat que han experimentat dones que s’han enfrontat al càncer i al seu tractament.



La iniciativa s’emmarca dins del projecte #símeimporta, que van iniciar de manera conjunta fa 10 anys per tal de millorar la qualitat de vida de les dones que han hagut de fer front a aquesta malaltia.

L’objectiu de la campanya d’aquest any és fer visible aquesta realitat i, al mateix temps, fomentar la solidaritat entre les dones per recaptar fons que permetin facilitar el tractament d’aquests problemes de manera gratuïta a un major nombre de pacients oncològiques a través de la Fundació Dexeus Dona. Per això, Women’secret ha dissenyat un any més unes calcetes solidàries, que es poden adquirir online i en algunes botigues físiques des de l’1 d’octubre i fins a febrer de 2024.

Els fons que es recaptin per la seva venda es destinaran al Programa de “Recuperació del benestar íntim després del càncer”, que ha posat en marxa Dexeus Dona i engloba diverses teràpies.

Vols col·laborar?

Si vols col·laborar en aquest projecte, pots adquirir les calcetes solidàries i unir-te al moviment #símeimporta! compartint la iniciativa en les teves xarxes socials amb el hashtag #símeimporta!


Perquè el càncer és un tema que a totes ens preocupa, i perquè ajudar a altres dones sí que ens importa