Estrenem setembre amb una proposta d’amanida molt fàcil i nutritiva, que permet improvisar un sopar ràpid mentre veus la teva sèrie favorita. Es prepara en 10 minuts i el seu punt fort és una fruita molt dolça i molt rica en calci que té una temporada molt curta: les figues! Si t’agraden, cal aprofitar aquest mes per a assaborir-les.

Tenen fama de tenir més sucre que d’altres fruites, però en realitat un 80% del seu contingut és aigua i si no tens un problema de salut que t’obligui a controlar el consum de sucre, pots gaudir d’aquesta amanida sense problemes. Contenen molts minerals (calci, fòsfor, potassi, magnesi) i fibra. A més, aporten un toc gurmet i es complementen molt bé amb la resta dels ingredients.

Els espinacs són rics en vitamines antioxidants (A, C, E i carotens) i minerals (ferro, potassi i calci). També contenen fibra, que facilita el trànsit intestinal.

El formatge fresc aporta proteïnes i calci, essencials per a la salut dels teus ossos i músculs. L’oli d’oliva i les nous proporcionen grasses monoinsaturades i poliinsaturades que són beneficioses per a la salut del cor.

Quant als nabius, contenen vitamina C i pigments naturals, que potencien les defenses de l’organisme i contribueixen a reduir el risc de malalties degeneratives, cardiovasculars i urològiques, que preserven la salut vaginal.

Ingredients: (per a 1 persona)

• 250 grams d’espinacs frescos (baby)
• 4-5 figues madures
• 150 g de ricota o un altre formatge fresc suau
• 25- 50g de nabius
• Nous picades o en pols (opcional)

Amaniment:
• 2 cullerades d’oli d’oliva verge extra
• 1 cullerada de vinagre de vi o de vinagre de poma
• Sal i pebre al gust

Preparació:

-El més pràctic és comprar una bossa d’espinacs baby ja rentats i preparats per consumir.

-Renta les figues i talla-les en rodanxes. Reserva.

-Posa sobre la base d’un plat els espinacs i, a sobre, la ricota desfeta o un altre formatge fresc de gust suau que t’agradi.

-Col·loca al voltant del plat les figues trossejades.

-Afegeix els nabius i les nous picades o en pols per damunt.

Per amanir el plat:

En un recipient barreja l’oli d’oliva amb el vinagre. Remou bé fins a obtenir una vinagreta suau. Afegeix sal i pebre al gust. També pots amanir-ho amb una salsa de iogurt natural amb unes gotes de llimona.

El resultat és una combinació de sabors i textures…irresistible!