Aquest pastís és el més fàcil del món. S’elabora amb només dos ingredients i és apte per persones al·lèrgiques perquè no conté ni ou, ni gluten, ni lactis i tampoc necessita forn. On està el truc? Simplement, en els seus dos ingredients: xocolata i plàtan, que, a més, combinen perfectament i permeten estalviar-se tots els altres. Així que si has d’improvisar unes postres i no saps molt bé si entre els convidats hi ha algú amb intoleràncies alimentàries o vegà, aquesta recepta et pot treure de qualsevol dificultat. Especialment si es tracta d’una festa infantil.

Això sí, perquè adquireixi consistència cal deixar que reposi a la nevera almenys 10 hores, per la qual cosa has de preparar-ho amb antelació. L’avantatge és que es tracta d’unes postres fresquetes, que ja comença a venir de gust. Un altre aspecte important: algunes xocolates poden contenir traces de fruita seca, perquè s’elaboren en fàbriques que també utilitzen aquests ingredients. Si vols assegurar-te, compra un producte que et garanteixi de manera específica que no els inclou. També és important que la xocolata sigui negra i el percentatge de cacau sigui superior o igual al 85%. En general, com més cacau contenen, menor és el percentatge de sucre.

El plàtan és ric en potassi, que contribueix al funcionament normal dels músculs, i vitamina B6, que afavoreix la salut del sistema nerviós. També conté hidrats de carboni de manera natural, i fructooligosacàrids no digeribles pels enzims intestinals, que tenen efectes beneficiosos sobre el trànsit intestinal. Quant a la xocolata negra, és ric en flavonoides, que tenen una acció antioxidant protectora cel·lular, i minerals com el fòsfor, el magnesi, el ferro i el potassi.

Ingredients (per a 6-8 persones):

  • 6 plàtans madurs, però sense que estiguin passats.
  • 200 g xocolata > 85%
  • ½ cullerada d’oli d’oliva
  • 450 g de maduixes o gerds

Elaboració:

1. Posa els 6 plàtans en un recipient ampli i xafa’ls amb l’ajuda d’una forquilla.

2. Entretant, fon la xocolata amb l’oli en el microones. La temperatura adequada és 700w durant 1 minut i mig. Fes-ho de forma interrompuda: 30 segons, para’l i remou perquè es vagi dissolent, 30 segons de nou, para’l  i torna a remoure. Així fins a completar temps indicat.

3. Afegeix la xocolata fosa als plàtans aixafats i remou tot. Pots fer-ho manualment amb una pala, fins que tot quedi ben integrat.

4. Aboca la mescla en un motlle d’uns 15 cm de diàmetre. Si és de vidre, millor.

5. Deixa que reposi a la nevera un mínim de 10 hores. Pots fer-ho d’un dia per l’altre.

6. Per donar-li un toc primaveral, en el moment de servir pots afegir maduixes fresques o gerds per damunt. Ara al maig comença la temporada. Això sí, la maduixa i el gerd poden provocar reaccions al·lèrgiques, així que millor servir-les sempre a part.

7. Toppings: si vols decorar el pastís encara més, pots incloure alguns toppings, com fruita seca trossejada (ametlles o anacards). Però assegura’t que no hi hagi ningú al·lèrgic.

A punt i boníssim! 

Imagen de wirestock en Freepik