Fecundació in vitro

Què és la fecundació in vitro

La Fecundació in vitro (FIV) és una tècnica de reproducció assistida que consisteix a extreure els òvuls de la dona i fecundar-los en el laboratori amb els espermatozoides de la seva parella o d’un donant de semen. D’aquesta manera s’obtenen un o diversos embrions que, posteriorment, es transfereixen a l’úter matern per aconseguir-ne la implantació i el desenvolupament.

Prèviament, cal fer un estudi de fertilitat per fer el diagnòstic i determinar si la FIV és el tractament adequat.

Si es vol, o està indicat des del punt de vista mèdic, també es pot fer un test genètic preconcepcional, que permet estudiar aproximadament 300 malalties d’origen hereditari que no solen manifestar-se, i que podrien ser transmeses al futur nadó. Aquest test es realitza tant a la futura mare com a la parella, i al nostre centre s’aplica també a les donants d’òvuls i als donants de semen.

Un cop realitzats aquests estudis, la dona haurà d’iniciar un tractament hormonal d’estimulació ovàrica, per obtenir els òvuls que posteriorment seran fecundats al laboratori i preparar l’úter per a la implantació de l’embrió.

Descobreix en aquest vídeo tot el procés FIV de la mà dels nostres especialistes:

Quines són les fases del tractament

El procés des que comences el tractament fins que es transfereix l’embrió dura aproximadament un mes i consta de les fases següents:

Visita amb el teu Ginecòleg/òloga

Valorarà el teu historial mèdic i t’indicarà quins passos has de seguir.
1

Tractament d’estimulació ovárica

Tractament hormonal perquè els teus ovaris produeixin el nombre d’òvuls apropiat.
2

Extracció d’òvuls

Mitjançant una punció fol·licular, que es practica via transvaginal, s’extreuen els òvuls.
3

Processament de la mostra de semen

Preparació de la mostra de semen de la parella o del donant: per assegurar-nos de seleccionar els espermatozoides amb millor mobilitat.
4

Inseminació dels òvuls i cultiu dels embrions

Al laboratori es posen en contacte els òvuls i la mostra de semen processada.
5

Transferència de l’embrió o dels embrions

Després de 2 a 5 dies de cultiu, els embrions es transfereixen a l’úter mitjançant una intervenció senzilla, per via vaginal i que no requereix anestèsia.
6

A qui va dirigit

La fecundació in vitro s’aconsella a aquelles parelles en què:

 • La dona presenta obstrucció de les trompes de Fal·lopi.
 • La dona presenta alteracions al coll d’úter.
 • La dona presenta alteracions en l’ovulació.
 • La dona presenta un problema d’endometriosi.
 • L’home presenta alteracions de qualitat i/o quantitat dels espermatozoides.
 • Parelles amb problemes immunològics d’incompatibilitat.
 • Parelles amb esterilitat d’origen desconegut.
 • Parelles que s’han sotmès a altres tècniques de reproducció assistida sense èxit.
 • Parelles en què, en un o tots dos, s’ha practicat una anticoncepció definitiva (lligament de trompes i/o vasectomia).
 • Parelles en què l’home té un risc de transmetre alguna malaltia a la seva descendència.
 • Dones sense parella que volen tenir un fill.
 • Parelles de dones homosexuals que volen tenir un fill.

Taxes d’èxit

0%
Taxa acumulada 1r intent
0%
Taxa acumulada 2n intent
0%
Taxa acumulada 3r intent

Per què escollir-nos

Som pioners en medicina de la reproducció

Ens avalen més de 80 anys d’experiència i disposem d’un equip de professionals molt qualificat i especialitzat. En el nostre centre es va gestar el naixement del primer bebè proveta espanyol (1984) i es va fer el primer tractament de donació d’òvuls a Espanya, que va culminar amb el naixement de bessonada (1988).

Atenció personalitzada

Us acompanyem durant tot el procés, i us oferim tractaments personalitzats i adaptats a les vostres necessitats, així com la possibilitat de contactar directament i en qualsevol moment amb el nostre equip mèdic.

Àmplia experiència, qualitat i tecnologia capdavantera

Disposem d’un dels laboratoris de fecundació in vitro més importants d’Europa, on fem més de 3.000 cicles (tractaments de reproducció assistida) l’any. Posem al vostre abast els últims avenços en reproducció assistida, com la microinjecció espermàtica i el seguiment del desenvolupament embrionari en temps real (monitorització dinàmica).

Altes taxes d’èxit

El 25% de les nostres pacients vénen de tractaments fallits en altres centres. No obstant això, les nostres taxes d’èxit se situen al voltant del 45-55% en un primer intent i al voltant del 80% global acumulada.

Suport psicològic en cas de sobrecàrregues emocionals

T’oferim suport psicològic en cas de sobrecàrregues emocionals, efecte molt comú entre les dones que se sotmeten a tractaments de reproducció assistida.

Testimonis

Elena, 44 anys, Sant Cugat (Barcelona)

Sóc advocada i el meu marit també, així que, com moltes altres parelles, per qüestions professionals vam anar deixant passar els anys i la idea de ser pares de costat fins que en complir els 39 anys em vaig plantar i vaig pensar: “ara o mai”. Però no vam tenir sort i al final vam haver de recórrer a la reproducció assistida. Després de diversos tractaments fallits vaig complir els 42 i gairebé estàvem disposats a tirar la tovallola… Però ens van aconsellar venir a la Dexeus on ens van ajudar a recuperar la il·lusió. Després de dos intents més, a la tercera FIV em vaig quedar embarassada… de bessons! Els primers tres mesos no m’ho creia! I tot i que no ha estat fàcil, animem a totes les parelles que segueixin endavant, almenys mentre existeixi una possibilitat.

Més informació i preus

Truca'ns al

O, si ho prefereixes, omple aquest formulari i et trucarem nosaltres

T'informem que el responsable del tractament és Consultorio Dexeus, S.A.P. Les teves dades seran tractades amb la finalitat de contactar amb tu per concertar hora de visita en el nostre centre. En cas que expressament ens autoritzis, et farem arribar periòdicament un butlletí amb informació sobre l'activitat, serveis i novetats que puguin resultar del teu interès. Aquest consentiment pot ser revocat en qualsevol moment. En tot moment pots exercir els drets d'accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició davant el delegat de protecció de dades a dpd@dexeus.com. També tens dret a presentar una reclamació davant l'autoritat de control en matèria de protecció de dades. Pots consultar la informació ampliada en la política de privacitat de la web.